Wednesday, December 09, 2009

Didn't I Blow Your Mind (This Time)

18 comments:

Ive said...

aaaa :DD
je-be-no!!
p.s. odlicna modifikacija appleovog loga :)

Dan said...

Degutantno. Što ti to treba i čemu to služi?

Bob said...

Služi kao ventil i kao zabava. I vježba.

intrepidCRO said...

a ja mislio da je to skicoslavljevih ruku i prljavog uma djelo !!!

Bob said...

Obojica smo sudjelovali, kao i obično. :D

Skicoslav said...

Bobe, ne mogu a ne primjetiti otpor publike ograničene percepcije spram novoga. Otkada je svijeta i vijeka umjetnost je probijala granice, rušila mitove i borila se sa predrasudama. Ni sada nije drugačije.

Dan said...

Postovani Skicoslave,
mozda si u pravu, ali te kao pripadnik one publike koja crtanje supkova i dreka ne smatra avangardom, molim da mi/nam, na primjeru ovog stripa, detaljnije objasnis recenicu:
"Otkada je svijeta i vijeka umjetnost je probijala granice, rušila mitove i borila se sa predrasudama."
Dakle: Koje su to granice ovim stripom probijene; koji su mitovi pri tom srušeni; s kojim i kakvim to predrasudama ovaj strip bitku bije?

PS
Inace, Bobovim radovima ne trebaju "advokati". Sa svakim novim postom meni je on kao autor sve zanimljiviji. Zadnjim me postom malo razoc(arao (ne ctracki), pa odatle i moja reakcija.

PS2
Reci Skicoslave...

Skicoslav said...

Kao što rekoh, neki jednostavno ne vide.

Anonymous said...

Dragi Dane, dobar ti dan. Oprostit ces mi na neumjesnu komentaru, ali ne mogu se oduprijeti dojmu da promatras strip kroz sarlatanske naocale velike dioptrije. Kao prvo, meni je nevjerojatno da mozes postavljati ovakva pitanja (sto bi nasi stari rekli: slijepo pored zdravih ociju). Dakle, ti se pitas, koji su to mitovi ruseni ovim uratkom? Pa ako definiramo mit, kao tradicionalnu pricu o nadnaravnim bicima, junacima iz davnina, podvizima i zagonetkama, da li je moguce da ti ne vidis kako mit doslovce komplementira rijec supak? (anus)

Koliko puta si slusao od rodjene majke, kako je anus nesto prljavo, gotovo nadnaravno neprijateljsko, nesto od cega treba ruke prati prije jela, jer smedja boja nije zdrava? Zasto nas odmalena uce takovim stvarima (jesi li se pitao, zasto je kora hrasta luznjaka smedje boje, tog drveta koje simbolizira vitalnost hrvatskih suma, i jamci opstojnost drvnog prirasta i bioloske raznolikosti?)? Cak i u ovoj paraleli postoji mitoloska podudarnost: oboje su bogati raznolikoscu. Koliko puta si pustio plin, te bio prekoren od starijih, jer si prekrsio nametnute socijalne norme? I najgore od svega, zlatno pravilo: ne pitaj zasto...mogao bih nastaviti do sutra, ali nadam se da sam ti uspio docarati mitolosku dimenziju i domenu anusa, analnog otvora, ili- kako ti volis banalizirati: supka.

Dragi Dane, upravo se ovaj strip narugao tome, predstavivsi anus kao nesto lijepo, smijesno, i nadasve duhovito. Anus ovdje nije objekt, on je dapace subjekt radnje i u isto vrijeme predikat. On je akteru prijatelj, i prije svega partner.
Dakle, umnogome bih se slozio sa pocetnom tvrdnjom: ovaj strip je prije svega srusio negativne pretpostavke, ali je i udario temelje necemu novomu i ljepsemu. ja se nadam da ce jos vise biti ovakovih uradaka, jer o anusu se tek treba poceti govoriti. Dragi Dane, kad oslobodis um, i otvoris trece oko, oslobodit ces se i ogranicenosti vlastite spoznaje, a do tada, probaj se sto manje rasipati zuci...na kraju krajeva, to je dragocjena tekucina ;)

Brko

Marko said...

Stripic je duhovita zafrkancija, ali nista nije smesno svakome. Recimo da je to stvar ukusa, i k`o sto rece Dragan Nikolic u onoj legendarnoj seriji: Idemo dalje...

Filip said...

Okej.
Evo, čak i ja moram priznat da mi je drekec malo gadno uletio u ovu ljubavnu priču...a sve osim toga je jebeno super.
Boje su krasno pometane.
Dobro, i South Park je imo onog krasnog Hankyja, the Christmas Poop-a, pa je ta "granica" već odavno probijena.
Koprofilčine :-)

Dan said...

Iako sam sasvim ozbiljno/preozbiljno(?) odgovorio na onaj Skicoslavov komentar, moram priznati da se nikad na nekom blogu/forumu nisam tako dobro zabavio i nasmijao, kao sada u ovoj prepisci...
Usput, imam dojam, da je svima koristilo.
PS
I inace mislim da na ovim "nasim" blogovima, osim objektivnosti (minimalne), nedostaje i duhovitosti...

Anonymous said...

Filipe, ja bih samo dodao jednu stvar, na ovaj tvoj posljednji komentar...velis da je, kako ga ti nazivas, drekec, gadno uletio u ovu pricu? pa, nije li ti se to ikad dogodilo mozda, da si se previse zanio, htijuci ispasti vazan pred djevom, pustiti vjetar, a dobiti nezvana gosta? Ili pak ne zivis toliko na rubu? (ako je to slucaj, onda mi je shvatljiv tvoj komentar)

Brko

talaja said...

Ma jedite govna, svi koliko vas ima!

Meni je ova pseudoavangarda degutantna.
Kao tradicionalist, ja cu se drzati zlatnog tusa!

Dan said...

Postovani kolega Talaja,
polako; odmori se, zaslužio si...
Onda procitaj ponovo, pa ces vidjeti da stvari nisu tako smedj...; pardon crne, kako izgledaju. :)

Rico said...

Meni je strip vrlo romantičan i nadam se da zajedno prde i seru do mile volje. nadam se nastavku stripa "vjenčanje u prolivu"
Crtez i halftonovi su zakon.
jebe mi se za umjetnost, nasmija san se vrhunski:)))

Bob said...

Tenks, stari. Toplo nam je oko srca og ovakvih komentara!

Bob said...

*od ne og. :D