Monday, October 20, 2008

Da. Furam se na Tončija. :D



:) Ove gornje dvije su me podsjetile na njegov stil samo što on zna gdje dođe crno, a gdje bijelo, dok ja fejkam i napikavam precrtavajući fotke na pultu za prosvjetljivanje. Svejedno, već sam se lagano ufurao u princip i mislim da se može dosta naučit iz toga.

Ova je sličica rađena "normalno" - bez prosvjetljivanja. I baš sam sretan kako je ispala fino izbalansirana (raster, crno, bijelo...). Šteta samo što će ovo sve biti jako sitno štampano. Pitam se samo zašto sam se toliko ubijao da ih crtam detaljno. Valjda mi je trebalo. Mazohist ostaje mazohist.

9 comments:

Anonymous said...

Nista bez mazohizma. Marko O(s)tavio Postovski

tonci said...

bit mazohist je valjda jedan od preduvjeta =D

ne znam bas kolko bi iko rekao da se furas na mene, al fala. ova druga podsjeca na mazzucchellija, na pocetku year onea!

i ironije li, dadose i meni zagreb za crtat ovaj tjedan. panoramu neku. hm.

Bob said...

Mazzucchelli, a? Pa nemre ljepši kompliment bit! :)

I dobro da nisam ja dobio panoramu Zagreba jer bi si propucao glavu na škrapi. Ovak crtam samo panorame gorskih krajeva, nizinskih krajeva, primorskih krajeva... BLEARGH!!! :P

Skicoslav said...

Ne precrtavati, vidiš kako ti je lijepo kad sve sam nacrtaš.

dzuka said...

eto zasto su dobri naruceni poslovi (osim para) - nateraju te da crtas stvari koje sam nikad ne bi! : )

Mishimi said...

rešpekt za paviljon Zrinjevac, ja puno puta probo pa fulao.

Bob said...

Nađeš fotku preko Googlea, otvoriš u Fotošopu, prebaciš u grejskejl, pojačaš kontraste i pukneš filter poster edges (ako se dobro sjećam). Eventualno još porihtaš kontraste. Isprintaš kao draft (tak da uhvati samo kontrastne stvari, a nijanse pretvori u raster). Precrtaš na pultu za prosvjetljivanje (direktno u tušu). Pis of kejk! :D

tonci said...

ili- isprintas fotku i onda na prozoru precrtas na drugi papir =)

Bob said...

Ak' si talentiran... :D