Wednesday, January 20, 2010

S.A.S.



Work in progress.

19 comments:

tonci said...

jee!

Bob said...

:)

Filip said...

Fak jea!

Nadam se samo da će imati crnog humora, tj. ne biti preozbiljan :-)

Dan said...

Ovaj vojnik u pustinji obečava jako puno..!
Ali, dok ne vidim/o (cijelu) tablu stripa, sve je samo šarm bez pokrića.

Skicoslav said...
This comment has been removed by the author.
Bob said...

Vidit ćemo. Još uvijek ne znam točno kaj bi s njim. Danas mi je konačno palo nešto na pamet pa ću probat to razradit. Možda nisam trebao ništa stavljat dok ne budem ziher, al' sad je gotovo. Dakle, pravimo se da nije bilo ništa, a ako se izrodi nešto vi ćete prvi vidjet svakako.

dzuka said...

a, ne! zadnja recenica ne vrijedi.
izaso si iz ormara i sad nema natrag! : )

Bob said...

Hahahaha! Znao sam da sam napravio sranje! :D

dzuka said...

e, sad ga pojedi! : )

Dan said...

Pretera ga Dzuka!
Bob, iskroji neku tablu s ovim likom na isti tehnicki nacin...
Pa sta ispadne. Mislim da ne moze lose.

Skicoslav said...

Može loše. Ja vjerujem da je ovo samo šarm bez pokrića.

dzuka said...

meni ovaj izgleda dobro, al ne vjerujem da bi cijeli strip ovak sljako.

Dan said...

Ne bih da se ponavljam, ali ostajem pri tome da ona dva arapa, a još i ovaj crtež nose sjajne mogućnosti.

Da sam na Bobovom mjestu, ja bih recimo potražio među bliskim prijateljima nekog tko zna napisati scenarij (?!); a onda potražio i onog Ladišića koji već godinama u pancirki pronosi štafetu HRTa po tim zadimljenim pustinjama. (Kad mu pogledaš samo podočnjake, vidiš da taj Tihomir ima kaj za ispričat.)
Onda još malo konzultacija s Erni Pajkom n.p. i mislim da bi to mogao biti početak jednog krvavog serijala...
Ali to su samo moje staračke vizije. Kakve su Bobove, bumo vidli...:)

dzuka said...

cini mi se da smo se krivo razumjeli. mislio sam da bi ti rado vidio strip sa fotkama u pozadini. ak si mislio na crtez sam, apsolutno se slazem.
a tihomira zaboravi. taj radi za fox news i za mene je otpisan kao novinar.

Bob said...

Hm, vidim da se počelo žestoko raspredat o nečemu što tek pušta korjene. :) Dane, iako bih ja najradije našao nekog tko bi skupio moje ideje i od njih napravio suvisli scenarij još bih ga radije (koliko god to zajebano bilo) sâm napisao. Ernie Pike je briljantan strip, Oesterheld je scenarist bez premca, možda je to skroz dobra smjernica, ali nisam još načisto bi li radio nešto konkretno o sukobu u Iraku ili o nečemu što se dešava kasnije, a Irak je samo u flashbackovima.

Što se istraživanja tiče imam ja već neku bazu podataka i siguran sam da se na internetu može naći još, ali to ću iskoristiti kad budem znao otprilike što ću s ovim potencijalnim stripom/junakom.

Trenutno radim na nečem potpuno drugačijem, a ovo mi je dobar ventil i prostor za eksperimentiranje. Otud i ova ilustracija sa eksplozijom koja je više neka atmosfera možda nego konkretna stvar.

U svakom slučaju - hvala svima na podršci!

Dan said...

Vjerujem da znas napraviti dobar scenarij, ali sam mislio da ovom prilikom mozda nemas tih ambicija; odatle i moja sugestija...

O fox newsu i vezi s spomenutim reporterom ne znam nista. I ne zanima me; ali da taj tip (Ladisic) ima o cemu pricati, ipak vjerujem.
Sto se tice spoja "fotografije" i crteza u stripu to moze biti odlicno, ako je upotrebljeno t.j. "spojeno" na pravi nacin.
(Prije vise desetaka godina vec taj je nacin iskoristio Bednjanec, naci cemo ga i kod Zimonica, a ni mojoj malenkosti nije stran. Vjerojatno sam nekog i zaboravio?!)
Kako bilo, dok Bob ne dovrsi "nesto potpuno drugacije" ne bumo vidli kamo to kod njega vodi.:)

Bob said...

Dragi Dane, meni je svaki strip koji napravim nešto potpuno drugačije od prethodnog - bez obzira izgledalo to nekom slučajnom prolazniku ili vjernom čitaču identično mojim prijašnjim stripovima.

Eksperimentiranje me zanima, svakako, ali ima još mnogo stvari koje trebam prvo savladati.

Drago mi je da ti se dopadaju neke stvari s mog bloga i zahvaljujem se na podršci, potpori te usmjeravanju ali ja imam svoj vlastiti proces i idem svojim putem onako kako meni odgovara jer tako jedino i najbolje učim.

Dan said...

Apsolutno se slažem te podržavam! :)

Anonymous said...

imam ja ideju. Mogao bi taj vojnik biti neki kuhar, koji je zapravo zestoki fetisist, i cijelog zivota je htio otici u Irak, obuci se u uniformu, i napravit si jednu takvu fotku. onda se vrati nazad kuci i nastavi smisljati recepte za palacinke, kolace ili raznorazne delicije svojstvene samo njemu.

Brkonja